Kolumne

Šarčeva desničarska paranoja. Ker pet minut časa. Šiško? Migranti? Whatever.

2.12.2019 / 06:10 Komentiraj
Če ste morda pozabili, nekoč je obstajala doktrina »splošnega ljudskega odpora in družbene samozaščite«. Evo, zdaj spet.

Če niste vedeli ali če ste morda pozabili, nekoč je obstajala tako imenovana doktrina »splošnega ljudskega odpora in družbene samozaščite«. »Temelji SLO in DS« je bil celo obvezen predmet na vseh faksih. Ne spomnim se več, ali samo v prvem letniku ali tudi v drugem. Čeprav ni nihče hodil na predavanja, smo s tem opravili z levo roko. Prišli smo samo na pisni izpit in vse od nekod preplonkali. Pri nas na Filofaksu je to predaval upokojen oficir JLA, ki je med našim prepisovanjem prijazno gledal stran.

To zdaj razlagam zato, ker se mi zdi, da »posamezniki, ki imajo pet minut časa« — kot slikovito pravi Marjan Šarec samozvanim stražmojstrom od Štajerske do Bele krajine — še vedno zelo resno jemljejo to doktrino. Nekoč je obstajal domnevni vanjski neprijatelj, ki bi lahko kadarkoli napadel naše socialistično samoupravljanje. Zdaj pa navaljujejo migranti, ki da ogrožajo naš evropski način življenja. Kar je varnostno gledano zelo podobna situacija.

Ampak...

»Ta vlada je popolnoma zmedena. Milo rečeno nedosledna.«
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE