Kolumne

Sam da mam možnost s kom govort tuj jezik, bom odfukala slovenščino.

24.2.2020 / 06:05 Komentiraj
Dobr je, Tereza, brzdaj se, jebala te nostalgija. Stara si, nimaš kej. Povej že bistvo. Najprej kletvice, šele pol jezik.

Ste živeli kdaj v drugi državi? No, jaz sem. Moj brat je že deset let po svetu, trenutno uživa v Barceloni ob morju, ta stara dva sta v 70. živela v Londonu. Torej, cela družina je že živela ali še živi po svetu.

In kaj mora narest prvo stvar človek, ko se odloči živet drugje? Naučit se prvo vse kletvice možne. Ajej, po enmu tednu Portugalske sem znala že vsazga v kurac poslat ali mu jebat mater. En teden nazaj sem pa še na avionu buljila v folk, poslušala portugalščino in si mislila, kaj je zdej to za ena albanščina.

Ko pa maš enkrat kletvice v mezincu, je drugi korak — znat jezik države v kateri živiš. In tist k tega ne šteka, jaz njega ne štekam. Kako si vi predstavljate, da sem jaz v Italiji živela? Po slovensko? Bom ja, komi so čakali in to z rdečo preprogo za moje tačke slovenske. Kaj bom, po slovensk bla baby sitterka pa mulce napizdevala: »Krščen matiček, takoj dol iz mize, mularija!« Tko so vsaj dojeli, da ko pade »porca

»To se ful premalkrat pohvalim, v kolkih jezikih se znam sporazumevat. Če sem v kakšni kafani, pa pridejo kakšni tujci, vedno men folk sika: ›Tereza, ti ziher znaš.‹ Pa magar če so Japonci.«
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE