Rubrike

Sabina se je nekoč imela za pametno žensko [odlomek]

15.8.2021 / 06:05 Komentiraj
Piksli so zbirka novel Jasmina B. Freliha, enega najbolj izstopajočih pisateljev mlajše generacije. Izšla je pri Beletrini.

Piksli so zbirka novel Jasmina B. Freliha, enega najbolj izstopajočih pisateljev mlajše generacije. Izšla je pri Beletrini. Protagonisti so pod pritiskom spominov, travm, kompleksov, čustev. Vanje posegajo algoritmi in sistemi nadzora, diabolični sodelavci in sadistični sopotniki. Spopadajo se s preizkušnjami, ki jim niso kos. Mlada ženska v primežu pohlepa, mlad moški opazuje življenje skozi luknjo v zidu, umetnik s telefonom slika po oknu, spomini zaljubljenega para v trenutku razhoda, delavec izgubi otroka, umetniki so na poti na večerjo, oblikovalec pripotuje z vlakom.

Jasmin B. Frelih (1986) je pisatelj in prevajalec. Za svoj prvi roman Na/pol je bil nagrajen z nagrado za najboljši prvenec (2013) in nagrado Evropske unije za literaturo (2016). Preveden je v deset jezikov. Zbirka kratkih zgodb Ideoluzije (2015) je bila nominirana za nagrado kritiško sito. Za zbirko esejev Bleda svoboda je prejel Rožančevo nagrado za najboljšo zbirko esejev (2018). Novele Piksli...

Jasmin B. Frelih (1986) je pisatelj in prevajalec. Za svoj prvi roman Na/pol je bil nagrajen z nagrado za najboljši prvenec (2013) in nagrado Evropske unije za literaturo (2016). Preveden je v deset jezikov.
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE