Kolumne

Rumeni jopiči so v banana republikah kamuflažna uniforma vladnih gardistov

10.7.2021 / 06:05 Komentiraj
Saj niti ni čudno, ko pa imamo takega notranjega ministra in generalnega direktorja policije — SDS pa povezave z neonaciji.

Je koga presenetila reakcija notranjega ministra Aleša Hojsa in generalnega direktorja policije Antona Olaja, ko sta ekspresno zahtevala preiskavo zoper ljubljanske policiste, potem ko so s protivladnega protesta, ki je potekal na ljubljanskem Prešernovem trgu, odstranili pripadnike neonacističnih organizacij?

Morda koga je. Tiste, ki so kopali po drobovju organizacij, ki so se odele v rumene jopiče, in razkrivali povezave med njimi in vladajočo stranko, pa zagotovo ne.

Odrejena preiskava zoper policiste je bila več kot pričakovana. Policijski aparat, ki ga vladajoča stranka že leto dni politično nadzira in obvladuje — zaradi česar je zaupanje v policijo strmoglavilo —, si je kljub pokoritvi dovolil nepredstavljivo: vklenil je podpornike vlade. Ali bolje, vklenil je tiste, ki jih podpira vlada. Ne moremo dvomiti, da bo preiskava pokazala, da je policija seveda kriva. [In tudi je pokazala, op. ur.]

Ozadja in ozadja

Desetletje mineva od prvih objav, v katerih so (nekdanja)...

“Policija, ki jo SDS nadzira in obvladuje, si je kljub pokoritvi dovolila nepredstavljivo: vklenili so podpornike vlade. Ali bolje: tiste, ki jih podpira vlada.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE