Kolumne

RTV: 5 kil levih novic in mnenj in 5 kil desnih

17.7.2022 / 06:10 Komentiraj
Kam se bomo delitev naveličani gledalci in poslušalci preselili, je nemogoče napovedati. Ni pa težko predvideti, kam to pelje.

Slovenija je spet na tapeti matere Evropske unije. Žal ne zaradi česa takega, kar bi bilo vredno vseevropskega navdušenja in pohval. Prav nasprotno. Na mizi je poročilo za učinkovitejši boj proti korupciji in urejanje medijske problematike. V bruseljskem poročilu so zapisana priporočila državam članicam predvsem na področju vladavine prava. Dotikajo se pravosodja, svobode medijev in delovanja neodvisnih teles.

EU se je z našo vladavino prava in svobodo medijev v zadnjih dveh letih kar precej ukvarjala. Nekateri smo slutili, da zato, ker pri nas glede tega ni bilo vse tako, kot bi se za nekdanjo »zgodbo o uspehu« spodobilo. Drugi pa so še posebej zadnji dve leti menili, da za to ni nobenega razloga in da sta obe področji vzorno, nadvse demokratično urejeni. Celo tako zelo so bili prepričani, da je prejšnji predsednik vlade vabil »inšpektorje«, naj se prepričajo osebno, na terenu.

Nov direktor

A ko so oktobra 2021 res prišli, niso bili več deležni gostoljubja....

»Očitno smo za Evropo neke vrste negativni zgled. Vzorčni primer neprimernosti.« — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE