Kolumne

Režimi in mediji: Česa je strah njih, česa je strah nas?

12.7.2020 / 06:10 Komentiraj
Poziv opoziciji, prebežniškima vladnima strankama, poslancema manjšin, naj razmislijo, kam pelje predlog zakona o medijih.

Če že Fokupokusa ne berete, pa v avtu verjetno poslušate radio ali doma gledate televizijo. Ali vzamete v roke kak časopis ali lahkotno rumeno revijo. In če se pri teh doslej še niste ujeli na trnek, skoraj gotovo kdaj vsaj preletite kak spletni portal, ki ponuja novice iz vsakodnevnega političnega, gospodarskega, športnega ali siceršnjega družbenega življenja.

Ja, zakon o medijih zadeva vse nas. Veliko bolj kot nogomet ali nedeljski delovni čas v trgovinah.

Pa vendar je bil predlog novega zakona o medijih pripravljen v zelo ozkem krogu politično enosmernih »strokovnjakov« in dan v javno razpravo za samo pet (5) dni. Vodilna koalicijska stranka je poniglavo, potuhnjeno pristopila k uvajanju sprememb, ki bodo v korist njihovi politični opciji.

Neglede na to, ali so na oblasti ali v opoziciji, SDS nikoli ni skrivala želje po obvladovanju medijev in oblikovanju javnega mnenja.

Ko si primoran prodajati svoje občinstvo za

»Imeti dobro medijsko podporo je nuja vsakega politika. Pa tudi umetnika, gospodarstvenika, športnika, estradnika. Vsi rabimo oder. Vsi rabimo medije.« — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE