Kolumne

Rezime 2021: Leto Janševega uničevanja družbe za zmago na volitvah 2022

5.1.2022 / 05:10 Komentiraj
Janša instrumentalizira ljudi za svoje interese, ljudje pa Janšo za svoje. In del njihove instrumentalizacije je, da ga volijo.

Konec starega in začetek novega leta je tradicionalni čas obračunov. Vsega tistega, kar je bilo v preteklem letu dobro in slabo. Ter načrtov za to, kaj postoriti v novem letu.

Sama sicer nisem fanatična ljubiteljica novoletnih obračunov in/ali novoletnih zaobljub. Vsaj ne, ko gre za moje privatno življenje. A se ob koncu leta praviloma zazrem nazaj. V preteklo leto. Ko gre za družbo. Za družbene procese in trende v slovenski družbi.

Tako je tudi letos. Ali še prav posebej letos. In to na najrazličnejših področjih. Ne samo zato, ker se je leto izteklo. Ampak predvsem zato, ker je leto 2022 volilno leto. Oziroma supervolilno leto. In bilo bi prav, da si nekatere reči iz leta 2021 zapomnimo. Tudi zato, da bi lažje kolikor je mogoče trezno razmišljali ob vseh volitvah, ki nas čakajo.

Večina je dojela

Res je namreč, kot je izpostavila Spomenka Hribar v Sobotni prilogi Dela, da je preteklo leto postreglo z dokazi, da si je Janša “grabil oblast nad vsemi sistemi...

”Kvaliteta preživetja je ultimativna vrednota Slovencev. In najvišji moralni imperativ, ki opravičuje tudi nemoralna sredstva. En Janša gor ali dol. On je namreč samo sredstvo za realizacijo lastnih ciljev.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE