Kolumne

Resnici na ljubo je Janša edini v tej državi, ki zna misliti na dolgi rok.

21.10.2020 / 06:10 Komentiraj
Trenutno stanje gre na roko njemu in njegovim političnim ambicijam. Od cilja ga loči samo še razglasitev izrednega stanja.

Zdaj smo pa tam. Namreč tam, kjer sem se že od začetka korone bala, da bomo pristali. Torej v situaciji, ko zaradi zdravstvenih razlogov v družbo uvajamo ukrepe, ki bi jih v slovenski družbi ne smeli nikoli imeti. In izkusiti.

Če ne verjamete, da sem o tem že pisala, si lahko preberete moje kolumne z začetka korone. Dokaz obstaja. Dokaz za to, da je bilo že od aprila jasno, kaj hoče vlada. Namreč politično voditi korono tako, da bo na koncu treba uvesti izredne razmere. In jih je pravkar uvedla.

Ustavna presoja

Tisti, ki bodo dali policijsko uro v ustavno presojo, mislijo dobro. A stvar se ne za državo ne za državljane ne more dobro končati. Če bo ustavno sodišče odločilo, da so sedanji ukrepi ustrezni, ne bomo dosegli nič. A če bo taisto sodišče ugotovilo, da ukrepi vlade niso ustavni — ker vlada ni pred tem razglasila izrednega stanja —, niti najmanj ne dvomim, da bo JJ pač razglasil izredno stanje. In vse bo ustavno.

To je v resnici to, kar vlada hoče....

»Tudi JJ ni večen. Noben politik ni.« — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE