Kolumne

Resnica kot škart roba: Tako imenovani non-paper ali po slovensko krneki

17.4.2021 / 06:10 Komentiraj
Zadeva je tako absurdna, da morda niti ni bila sfabricirana z zlohotnimi nameni, temveč iz lahkomiselnosti in objestnosti.

Tako imenovani non-paper, nepapir, nedokument — ali po slovensko krneki — je po mojem neslana propagandna potegavščina oz. izmišljija , ki se bo zapisala v efemerno zgodovino geostrateških čudaštev kot nekakšni novodobni Protokoli sionskih modrecev.

Možno pa da gre tudi za operetno reprizo ali poskus reprize Patrie oz. Velikega poka. Tako rekoč za Veliko Petardo. (Vlažno.)

Zadeva je tako absurdna, da morda niti ni bila sfabricirana z zlohotnimi nameni, temveč bolj iz lahkomiselnosti in objestnosti.

Da si ne bi preveč belili glave: vsakomur, tudi njegovim najhujšim nasprotnikom je menda ja jasno, da Janša — ali še prijazneje rečeno: niti Janša — ni tako nor, da bi šel pisat in risat nove meje na Balkanu. Niti Logar, karkoli že si o njem mislite.

Resnica kot škart roba

Primer nepapirja je zanimiv kot medijski konstrukt in fenomen, ki kaže, kako v postfaktičnem svetu resnice kot škart robe funkcionira kroženje informacij.

Bilo bi nenavadno, če ne bi vlada...

“Moja teorija je, da je bila Pahorjevo vprašanje troglavemu bosanskemu predsedstvu, ‘ali bi se lahko BiH mirno razšla’, samo retorično, ne pa interogativno in poizvedovalno.” — [Fotografija: Robert Balen/Večer]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE