Kolumne

Razreševanje vojakinje Natalije

17.8.2021 / 06:10 Komentiraj
Čudna RTV Slovenija je pièce de résistance tako svobodoljubnega kot domoljubnega novinarskega uporništva oz. reformatorstva.

Kot sem že rekel: nobene oprijemljive in opazne škode ne bo, če bo generalni direktor RTV Slovenija odstavil direktorico TV Slovenija.

In če smo še bolj realni — in khm-khm, uravnoteženi —, od tega ne bo tudi nobene posebne koristi.

Ker člani Programskega sveta na včerajšnji seji niso bili sklepčni in torej niso mogli glasovati za njegov predlog, to Andreju Grahu Whatmoughu omogoča, da bo Natalijo Gorščak verjetno že ta teden odžagal sam, brez kao demokratične transmisije svétnikov.

Ne nezakonit manever

Da je bilo prisotnih samo 13 (in ne vsaj 15) od 29 članov Sveta, je bila spretna obstrukcija sejo špricajočih. Tistih, ki podpirajo vlado ali si o RTV in TVS — kot jaz — pač svoje mislijo. 

Meni se to ne zdi nič obsojanja vrednega. Izvedli so ne nezakonit manever, proti kateremu niti birokratsko verzirana stara CK komunjara iz 80.

“Da je bilo prisotnih samo 13 od 29 članov Sveta, je bila spretna obstrukcija. Izvedli so ne nezakonit manever, proti kateremu niti birokratsko verzirana CK komunjara iz 80. let ni mogel nič.” — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE