Kolumne

Ravnatelj Hojs in razredničarka Kustec: Lepo je v naši domovini biti priden

5.3.2021 / 06:10 Komentiraj
Kdo bo odpihnil to kaplarsko, čuvajsko, vunbaciteljsko, goriljo, policajsko, paternalistično oblast? Računajte na milenijce.

Navdušen sem nad podporo, ki jo mnogi državljani izkazujejo mariborskim dijakom, drakonsko in eksemplarično kaznovanim zaradi nedolžnih in miroljubnih protivladnih demonstracij.

Še je ljudska pravica na svetu! In ne samo ljudska pravica, temveč tudi solidarnost, zdrava pamet, čustvena inteligenca, sposobnost empatije in nenazadnje tudi naklonjenost do mladih.

Srednješolci (od 1. do 3. letnika) so skratka 9. februarja protestirali proti temu, da že pet mesecev ne smejo oz. niso smeli k pouku. Policija je popisala tiste s transparenti in megafoni in jih oglobila s po 400 evri na razgreto, a nenasilno glavo.

Dejstvo je, da se je vlada s tem neizprosnim vzgojnim, prevzgojnim ukrepom definitivno ustrelila v koleno in dokazala, da ne razume ničesar — razen tega, da je zdaj pač na oblasti.

Vlada je s kaznimi (in s pozivi na sodišče mladoletnim) dala temu razvajenemu frocovju verjetno levičarskih staršev zelo zgodaj vedeti, da

Spomenik NOB (tako imenovani Kojak) Slavka Tihca (1975) na Trgu svobode v Maribor. (Posneto decembra 2020.) — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE