Kolumne

Putinov Hitlerjugend Super Bowl

20.3.2022 / 05:10 Komentiraj
Pozabili na korono, na okoljske zaveze. Gospodarstvo se krči, zategujemo pasove. Iluzij, da je svet lep in harmoničen, ni več.

Medtem ko je Ukrajina vsak dan bolj z zemljo zravnana dežela, kjer se marsikje vidijo samo še ostanki nekdanje civilizacije; medtem ko v deželi živi vsak dan manj ljudi, ker jih apokalipsa žene v svet; medtem ko preštevajo žrtve, med katerimi so vse pogosteje nedolžni otroci in njihove mame, pa si tista ruska pošast v človeški podobi privošči šov na stadionu po zgledu ameriških prireditev tipa Super Bowl. Mladina, ki mu pri tem navdušeno ploska, pa spominja na Hitlerjugend pred kakimi 80 leti. Lepa, mlada, navdušena. In zavedena. 

Medtem, torej, ko je ruska invazija na Ukrajino pokončala na tisoče ljudi, jih razselila že okoli štiri milijone in povzročila strah pred širšim spopadom na svetovni ravni, ta brezsrčni, brezčutni tip, mrzel kot riba, proslavlja.

Lužniki

Organiziral je shod na moskovskem stadionu Lužniki, da bi pohvalil to, kar je sam imenoval "posebno vojaško operacijo" države v Ukrajini in za obeležitev obletnice priključitve Krima. Baje je...

Ruski pevec Oleg Gazmanov izvaja s svojim bendom Eskadron svoj stari sovjetski hit iz 80. let Eto moja strana.
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE