Kolumne

Pustmo se presenetit. Jaz itak ne grem volit.

14.2.2022 / 05:05 Komentiraj
Kle v Sloveniji smo čist zabluzili. Pri nas se sploh ne gre za korono, ampak za Janšo. Če je on rekel tko, pol zanalašč ne bomo.

Jaz zdej cele noči pišem knjigo. Okej, pretiravam, ampak ja, neki v tem stilu. Moje pisanje knjige izgleda tko. Jaz napišem v več delih na maile, pol pošljem maile enmu, on sestavi, mi pošlje nazaj, in jaz naprej pošljem uredniku. Pač, jaz kot jaz. In jaz kot jaz sem tud taka, ko mi zazvoni telefon: “Urban kle.” — “Kdo?” — “Urban, tvoj urednik.” — “Aja, ne shranjujem cifer.”

In pol začnem čist zapušena sam o seb nabijat, kot se za ego trip spodobi. Da so to vsi neki resni profesionalci, kritki, literati, to jaz sploh nimam v glavi. Včer me je en vprašal, če se sploh zavedam, da bom mela knjigo pri Beletrini. Kaj pa vem. Najprej je treba doživet. Je pa zanimivo, da ena brez šol, brez vez, začne sama pisat blog sam zato, k sem bla jezna na ene dohtarce, k so me fuknile iz enih tablet in pol prideš do sem. Eni pravijo, da mam privilegije, v resnici znam pa sam pisat dobr in se trudim bit disciplinirana, kar se tega tiče.

No, men pa dol visi in...

”Ej, a ste bli vi kej po svetu? Poznate folk v tujini? Drugje je pa kr nikome ništa po vaše? Korona je sam v Sloveniji in sam mi smo zatirani? Ne drži to glih tko.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE