Kolumne

Prvi med neenakimi. Bebčki se grejo vladajoči razred.

23.9.2020 / 06:10 Komentiraj
Ob nepravem času in na nepravi način. Slovenci besnijo. Nezadovoljstvo narašča. Vlado vse več in več ljudi bolj in bolj mrzi.

Verjetno ste že zasledili fotografije z včerajšnje dobrodelne prireditve Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS). Na njih vidimo nekatere pomembneže. Lahko si ogledate njihove toalete in makeup pa trenutna partnerstva in se prepričate, ali stara še trajajo — za nekatera, zlasti mojih nekdanjih študentov, sem vesela, da še — ali pa so šla v franže. Skratka vse, kar javnost zanima. In omogoča aktivacijo domačijskega tračarstva. In domačijske socialne kontrole, ki je za Slovence tako značilna.A razlog za kroženje fotografij tokrat niso omenjeni motivi. Ampak dejstvo, da so vsi, ki so se prireditve udeležili, kršili pravila korona vedenja, ki jih vlada in NIJZ zahtevata od navadnih državljanov.

400€ do 4.000€

Prireditev je bila v zaprtem prostoru. Nihče ni upošteval predpisane razdalje. Nihče ni nosil mask. Nihče ni upošteval priporočil glede omejenega števila ljudi, ki se smejo zbrati na javni ali privatni prireditvi v zaprtem prostoru.

In seveda, nikjer...

»In seveda, nikjer ni bilo nobenega inšpektorja, ki bi gostom razdelil kazni za kršenje pravil v višini od 400 do 4.000 evrov.«
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE