Kolumne

Prva dama brez oblike (in vsebine)

20.9.2020 / 06:10 Komentiraj
Če že govorimo o spomenikih manekenkam, si ga prej kot Melania Trump zaslužijo Anka Senčar, Mojca Platner in Nina Gazibara.

Pri najboljši volji ne razumem, zakaj mora gospa Melania Trump pri nas imeti spomenik. In to celo takšnega, ki jo žali in se ji posmehuje. Saj ne, da sem njena fenica, a ta zgodba z njenim spomenikom je tako bizarna in butasta, da sili človeka na bruhanje.

Za nas nepoznani in neuveljavljeni ameriški umetnik Brad Downey si je zaželel vsaj slovenskega, če že ne globalnega piara in očitno uspešno nahecal Slovenca Aleša Župevca Maxija, da je njegovo idejo o spomeniku Melaniji tudi realiziral.

Prvotno je bila ameriška prva dama spomeniško prikazana kot modro pobarvan, najbolj štorast hlod na svetu. V Guardianu so ga poimenovali strašilo. Ko ga je nekdo — verjetno estetsko občutljiv človek — zažgal, je dobila novega v obliki kovinske, baje bronaste, tudi skoraj brezoblične gmote. Priložnost za tatove kovin, da ga v dobro domišljeni nočni akciji sunejo s podstavka in pretopijo v kaj bolj uporabnega. In spet bodo v medijih novice o Melanijinem

»Prvotno je bila ameriška prva dama spomeniško prikazana kot modro pobarvan, najbolj štorast hlod na svetu.«
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE