Kolumne

Projekt brez vodje. Smrt brez odgovornosti.

3.10.2021 / 06:10 Komentiraj
Cepljenje je kaos. Zato za vse odgovarjamo sami in tudi za vse sami nosimo posledice. In zato smo izgubili mlado življenje.

Naj najprej zelo jasno povem, da sem zagovornik cepljenja. Verjamem v medicino, v znanost, imam visoko stopnjo zaupanja v zdravnike in zdravniško osebje. Samooklicane Google in Facebook strokovnjake za kovid-19 vidim kot družbeno nevarnost — ali zelo slab internetni zadah.

In vendar nesrečna smrt dvajsetletnega dekleta, ki je — še vedno domnevno — umrla zaradi posledic cepljenja s cepivom Janssen, odpira številna vprašanja o tem, kako pri nas poteka proces oz. projekt cepljenja.

V podjetjih je praviloma zelo jasno postavljena projektna struktura. Ve se, kdo projekt vodi in odgovarja za izvedbo. V projektu nacionalnega cepljenja pa ni jasno, kdo je v resnici na vrhu organizacijske piramide, kdo ga koordinira, da bi vse teklo čim bolj gladko, varno, zaupanja vredno, komunikacijsko primerno.

Vloga? Čigava vloga?

Kakšna je pri tem vloga in odgovornost osebnih zdravnikov, posvetovalne skupine za cepljenje, posvetovalne skupine za kovid-19 na Ministrstvu za zdravje, pa...

“Sem zagovornik cepljenja. Verjamem v medicino, v znanost, zaupam zdravnikom. Samooklicani Google in Facebook strokovnjaki za kovid-19 so zame slab slab internetni zadah.” — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE