Kolumne

Profesor doktor tožibaba s Pravne fakultete

20.10.2021 / 06:10 Komentiraj
Zagorca naj bo sram, da se spušča tako nizko. Sram naj bo tudi Pravno fakulteto, da ima profesorja, ki se spušča tako nizko.

Zgrožen sem ob medijskem umoru dr. Svetliča, ki ga je predsednik Pahor predlagal DZ za ustavnega sodnika. Da je dr. Zagorc šele več kot eno leto po domnevnih ali vsaj napačno razumljenih Svetličevih izjavah na posvetovalnem sestanku pravnih strokovnjakov na MNZ objavil na Twitterju jaro kačo podlih insinuacij, je neverjetno in zaskrbljujoče.

To daje misliti, da bi za sprejem na določena delovna mesta in funkcije morda bilo dobro po nekaj desetletjih spet uvesti kriterij moralnopolitične neoporečnosti — ali vsaj temeljit test čustvene in socialne inteligence.

Tako nizko

Ne morem se vtikati v to, ali je dr. Zagorc dovoljšen pravni strokovnjak. Zaradi mene naj kar bo. Toda s tem, da je drugega pravnega strokovnjaka, kolega, po tolikem času z objavo njegovih po spominu citiranih izjav pričakal v zasedi, je zelo gnusno. Sram ga naj bo, da se spušča tako nizko. In sram naj bo Pravno fakulteto, da ima v svojih vrstah profesorja, ki se spušča tako

“Zadeva je žmohtna. Treba jo je objaviti in se delati zaskrbljene, da imamo take, ki bi migrante kratko-malo postrelili. Pa predsednika, ki take predlaga za ustavne sodnike.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE