Kolumne

Primera Carl in Rode in konkurenčnost “sovraštva”: Samo ugriz je bolj grenak

3.1.2022 / 05:10 Komentiraj
Gre za tabloidnost. Za bilateralno, konkurenčno produkcijo moralne državljanske panike, neumnosti, hudobije, privoščljivosti.

Levičarski novorek opisuje desničarske medije kot “tovarne sovraštva”. Izraz ni neposrečen, natančen pa tudi ne. Predvsem pa ni niti malo samokritičen. Tako so se za božič spravili na kardinala Rodeta, ki ga je predsednik Pahor odlikoval z zlatim redom za zasluge. Na nekem ekstremističnem portalu sem v zvezi s tem zasledil célo vrsto hudobij in/ali debilizmov v stilu Nove24TV.si in Demokracije: da je Pahor odlikovancem podelil “nekaj državniške pločevine”, da imamo v Sloveniji “krščansko-državne proslave”, da božič in dan enotnosti in samostojnosti “lepo sovpadata” — ker se je pred 31 leti tako spomnil Peterle — in da prihaja do “zlitja države s katoliško cerkvijo”.

Ali obstaja razlika med nizkotnim hujskaštvom proti tako imenovanim komunistom in nizkotnim hujskaštvom proti tako imenovanim farjem? Jaz je ne vidim.

Ekstravagance

Levičarske medijske ekstravagance so za razliko od citiranih izdelkov ponavadi naprodaj v navidez decentni...

”Ali obstaja razlika med nizkotnim hujskaštvom proti tako imenovanim komunistom in nizkotnim hujskaštvom proti tako imenovanim farjem? Jaz je ne vidim.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE