Kolumne

Primer Zlatko ali kako je vlada naredila iz države obrtno delavnico

2.12.2020 / 06:10 Komentiraj
Obrtnik lahko odpusti delavca, če ni poslušen, pohleven, pokoren. Ali če ga v prostem času kritizira. Tako zdaj dela vlada.

Povedano na kratko: Zlatkov primer nas uči, da je imel Rudi Rizman prav, ko je rekel to, zaradi česar ga je SDS postavila pred sodišče, prav. Z naslednjim dodatkom: da niti Rizman v svoji napovedi izigravanja in zlorabe pravne države in načel demokracije ni mogel predvideti tega, kar se nam v praksi zdaj dogaja.

Ne gre samo za to, da je kadrovski cunami, ki smo mu priča že od prvega dne Janševe vlade, presegel vse, kar smo doslej že videli. Tonin se sicer ne strinja. In vedno znova čivka, da je Šarčeva vlada opravila več kadrovskih zamenjav kot Janševa. S temi izjavami se Tonin javno smeši. Kadar se odloči, da bo kaj rekel v prid vlade, vedno znova dokaže, da ne razume, za kaj gre.

Kadrovski cunami

Pri Janševem kadrovskem cunamiju ni problematično to, koliko ljudi je bilo že zamenjanih. In s kakšnim tempom. Problem je predvsem to, koga

»Kaj imajo kadrovske menjave skupnega z Zlatanom Čordićem? Morda na prvi pogled nič. V bistvu pa vse.« — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE