Kolumne

Primer Roglič: Če kdo omeni »politično voljo«, se primem za štartno pištolo

28.12.2019 / 06:10 Komentiraj
Subvencionirati življenjski stil Grimaldijev? Ali žrtvovati nekaj drobiža za socialne podpore potrebne rojake v domovini?

Davki sicer niso tema, o kateri bi se rad pogovarjal ali celo pisal, pa vendar bi rad namignil par stvari v zvezi z napovedanim davčnim eksilom priljubljenega in uspešnega — in očitno tudi temu primerno premožnega — biciklista.

Primož Roglič še zdaleč ni prvi slovenski športnik, ki se je ali se bo (tudi) iz davčnih, finančnih razlogov preselil v tujino. Niti ne bo prvi slovenski rezident Monte Carla. Res pa je, da je takšen high profile športnik, da je vznemirjenje zaradi njega precej večje kot v dosedanjih primerih.

Ljudje so Rogličev davčni eksil enoglasno obsodili — razlika je bila seveda samo v tem, na koga so zvalili krivdo.

Nekateri so dolžili njega samega, češ, izdajalec, prišel je do denarja, zdaj pa se mu zdi preneumno proporcionalno prispevati v budžet in s tem poganjati pedale za narodov blagor. Kot da človek s polno malho ne bi smel optimizirati svojega davčnega statusa v dani državi.

Drugi pa so rohneli čez državo

»Primož Roglič še zdaleč ni prvi slovenski športnik, ki se je ali se bo (tudi) iz davčnih, finančnih razlogov preselil v tujino. Niti ne bo prvi slovenski rezident Monte Carla.«
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE