Kolumne

Primer Plemeniti: 24. aprila bodo volitve. Ne bodimo glupi!

23.1.2022 / 05:10 Komentiraj
Zakaj je ravno Jelinčič vložil v DZ predlog za skrajšanje predkazenskega postopka in zastaralnih rokov? Retorično vprašanje.

Bilo bi smešno, če ne bi bilo res. Zmago Jelinčič Plemeniti, po ravnanjih in načinu komuniciranja prav nič žlahtna in še manj dostojanstvena stranka v vrsti kazenskih in predkazenskih postopkov, vlaga v parlamentarno proceduro predlog spremembe Kazenskega zakonika, v katerem predlaga skrajšanje predkazenskega postopka na vsega dve leti. Češ, da se dokazni postopki predolgo vlečejo in da sodniki nič ne delajo.

To se mi zdi nekako tako, kot če bi Al Capone, ki je svoj imperij zgradil na ilegalni prodaji alkohola v času prohibicije, predlagal zakon, ki bi določal, da ga FBI za njegove prepovedane mesečne rabote smejo ujeti le do vsakega 10. v naslednjem mesecu. Če jim to ne uspe, je prost in nedolžen. Šlik-šlak! Prav vam je, kaj pa niste pohiteli.

Da ne bi sodniki gledali v luft

Prav sam gospod Plemeniti je kar dober primer državljana, ki je sodnikom naložil že precej dela. Kot lahko zasledimo v medijih, se je sredi 70. let znašel za rešetkami, ko mu je...

Čestitko lahko najdete na internetu, če poguglate naslov ”Vse najboljše Zmago Jelinčič Plemeniti! Predsednik SNS upihnil že 73. svečko!”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE