Kolumne

Primer DeSUS: Šibka stranka, neposlušni poslanci, nepredvidljiv parlament

22.10.2021 / 06:10 Komentiraj
Navodila? Absolutno! Poslanec naj uboga usmeritve stranke. Zakaj bi bil sicer njen član? Saj prav zato je bil tudi izvoljen.

Upokojenske stranke se očitno še ne bomo tako kmalu znebili, lahko pa si škodoželjno obetamo obilo zabave ob spremljanju njenega delovanja.

Najnovejši pripetljaj, ki so nam ga pripravili, je pismo aktualnega predsednika stranke poslancem DeSUS. Očita jim, da so se z glasovanjem za neke vladne predloge zakonov v sredo spet pregrešili proti uradnemu stališču stranke, da aktualne vlade niti slučajno ne podpirajo. Pri tem jim je celo zagrozil, da bo DeSUS “najbolj rigorozno” ukrepal, če bodo neposlušneži s to kolaboracijo nadaljevali.

Tokrat, ko so zdaj ja, zdaj ne Jasničevi poslanci glasovali po volji koaliciji. Glasovali so že namreč tudi po volji opozicije. DeSUS glasuje tako, kot mu paše. Mi pa trepetamo in ugibamo, kako bo naslednjič.

Ukor pred izključitvijo

Vladi

“Pravijo, da je Ustavo treba spoštovati. Prav. Lahko pa si o njej mislimo svoje. Recimo o tem 82. členu.” — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE