Kolumne

Primer Čander: It’s the economy, stupid! Za kaj pa bi se kulturniki kregali?

29.9.2020 / 06:05 Komentiraj
Kulturniki z jokcanjem zaradi domnevnih pritiskov uspešnejših kompenzirajo finančne in statusne primanjkljaje in izgube.

Pop TV nikoli ne gledam — razen če objavijo kaj tako v nebo vpijočega, da se mi zdi vredno za to zapraviti nekaj minut. Govorim seveda o poročilih. Pop TV je zame nekaj takega kot Nova24TV, samo da je bolj fancy zapakirano. Hudobno in neumno pa nič manj. Morali bi se preimenovati v Trash TV.

Tako sem si včeraj na razburjeno priporočilo (nevpletene in nezainteresirane osebe) za nazaj ogledal Fokus. Tako rekoč medijski umor direktorja in založnika Mitje Čandra. Obračun pri OK Beletrini.

Sam pa sem vpleten in zainteresiran, da ne bo pomote. Sem Beletrinin sodelavec. Za njih pišem knjigo in sem zanjo že dobil tudi nekaj honorarja. Na Fokuspokusu tudi objavljam odlomke iz njihovih knjig. Nasploh se mi zdi Beletrina ena najboljših slovenskih založb, morda celo najboljša. Vsaj med

Mitja Čander: »Z nikomer skregan. Z vsemi v dobrih odnosih. On zna. Ne pa tako kot jaz.” — [Fotografija: Andrej Petelinšek/Večer]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE