Kolumne

Primer Bavcon (1.): Kdo so politični in medijski mrhovinarji?

12.10.2021 / 06:10 Komentiraj
Človek umrl, nakar doživel še medijski umor. Janša dal zgled in dovoljenje. Resnica vredna toliko kot pieteta. En počen groš.

Ni se še zgodilo, da bi mrhovinarji desnice planili na pokojnika, še preden se je njegovo telo ohladilo. Tako to gre. Tako zdaj delajo. Ker so nežalujoči ostali pobesneli. Ker sovražijo. Ker je vse dovoljeno.

Nihče še ni šel v zapor — niti plačal globe — zato, ker je mrhovinarsko planil na pokojnika, še preden se je njegovo telo ohladilo. In tudi ne bo. Ker živimo v nespodobno demokratični in nespodobno svobodni državi. Med političnimi in medijskimi mrhovinarji.

In kdo so ti mrhovinarji?

Izkoriščam to žalostno priložnost, da opozorim na moralno morbidnost vlade in njihovih konkubinatnih medijev. V jutrišnjem nadaljevanju pa še na spodobnostne aspekte fenomena, ki pojasnjuje državljanski občutek diktature, strahovlade — in ki je Bavcona kot kolateralno škodo spotoma pospremil v onostranstvo. Ker ni več nič sveto.

Provokator in pravičnik

Ko je Janša v nedeljo v Delu oz. na Twitterju prebral, da je pri 97 letih umrl dr. Ljubo Bavcon, “eden najvidnejših...

“Iml sem občutek, da sem se zaplezal v male tajne velikih norcev, ki verjamejo v svetovno strahovlado kuščarjev.” — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE