Kolumne

Prihodnost TVS je tabloidni fašizem s človeškim obrazom

10.9.2022 / 06:10 Komentiraj
Tarča, Smodej, Maja Megla: Vse povedati, izdati vse, vse blekniti, vse vedeti, o vsem imeti mnenje, se za vse zanimati.

Na slovenski javni televiziji lahko vidimo svašta. Recimo intervju z najbolj preziranim, najbolj osiranim, najbolj kompromitiranim, najbolj linčanim in najbolj izogibanim moškim, kar jih trenutno še prosto hodi naokoli — od vox populija obsojenega spolnega predatorstva in še vrste drugih grdobij —, ki z neznosno lahkostjo razlaga v kamero, da je njegovo spolno življenje "razburljivo" in "nenavadno".

Na slovenski javni televiziji pa lahko vidimo tudi žensko, ki si je vstopnico za isto tračarsko oddajo kupila z javno seksualno denunciacijo svojega bivšega tipa izpred šestintridesetih let, ki je nedavno — seveda ne brez zveze s prej omenjeno osebo — naredil samomor. Žensko, ki ji ni nerodno napisati, da je o njunem odnosu oz. njegovih spolnih strategijah in praksah pripravljena pričati tudi pred sodiščem.

Zagovor linčanega volka

Kakšni so to profesionalni standardi, da javna televizija na podlagi previdno provokativnih vprašanj, napaberkovanih z družbenih...

”Ta mentaliteta bo prevladala. Neglede na to, ali bodo v vojni za RTV zmagali podtaknjeni okupatorski plačanci in prostovoljci janšizma — ali pa že z novo oblastjo povezani osvoboditelji.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE