Kolumne

Prihodnje leto bo super. Supervolilno leto.

26.9.2021 / 06:10 Komentiraj
Če gre samo za dogovor, kako bo tisti z največ glasovi postal mandatar, potem nima smisla, da opozicija podpisuje karkoli.

Aktualna opozicija nam ta teden ni povedala nič novega, ko je obelodanila, da so predsedniki strank tako imenovanega četverčka KUL — SD, Levica, LMŠ in SAB — parafirali sporazum o sodelovanju po parlamentarnih volitvah prihodnje leto. Organi strank bodo to verificirali naslednji teden.

O vsebini tega sporazuma še ne vemo veliko. Kot kaže, se tokrat vsi akterji držijo dogovora o nerazkrivanju in se ne iztrčavajo, kar je že kdaj prej naredil Marjan Šarec.

Skratka, nič novega.

Že odkar si je opozicija opomogla od šoka, da po odstopu takratnega premiera Šarca ni bilo volitev, se trudi dajati vtis, da so složni v boju proti sedanjem premieru Janši.

O tem sicer nihče v Sloveniji ne dvomi.

Kako obupno so se trudili

Dovolj je, da preštejemo interpelacije, ki so jih vložili — čeprav neuspešno. Dovolj je, da se spomnimo, da so hoteli za svojega kandidata za predsednika vlade postaviti kar Karla Erjavca.

Tako obupno so se trudili in tako obupani so že bili, da bi bil...

“Prihodnje leto bo supervolilno leto. Volili bomo poslance, župane in predsednika. Prihodnost je lahko lepša. Samo obkrožiti jo bomo morali znati.” — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE