Kolumne

Prigode turističnega delavca: Poletje moraš imet rad

22.6.2021 / 06:05 Komentiraj
Pred štirimi leti sem se začel ukvarjat z oddajanjem sob. Bil sem brez službe, imel sem kapacitete in tako sem pač poskusil.

Pred skoraj točno štirimi leti sem se začel ukvarjat z oddajanjem sob. Bil sem brez službe, imel sem kapacitete in tako sem si pač rekel, da bom poskusil. V tem času sta se razpasli platformi Airbnb in Booking. Vzel sem manjši kredit, da sem opremil sobe po meri bodočih gostov in zadevo objavil na straneh Airbnb-ja.

Prvi teden se ni zgodilo nič. Sprva sem krivil Vižmarje. Nečak mi je svetoval, naj objavim še na Bookingu, ker je večja platforma, ki ponuja več možnosti.

In res, že prvi dan sem prejel rezervacijo. Še sam nisem bil prepričan, ali je to res to ali ne. No, pa je bilo. Potem je steklo zelo dobro, moram povedat. Celo poletje sem imel visoko zasedenost in sem bil vesel, da sem se odločil za ta projekt. »Od zdaj naprej se bom samo še s tem ukvarjal,« sem slovesno oznanil ženi.

Zelenec

Bil pa sem še zelen. Nisem razumel, da v tem obstaja tako imenovana mrtva sezona. Prišel je november, rezervacij ni bilo. Hudiča, kaj pa zdaj?

Na srečo je še vedno dovolj...

Češki pevec Karel Gott (1939–2019). Njegov šlager Tam kam chodí vítr spát je znan tudi v slovenski priredbi Staneta Mancinija Tam, kamor gre veter spat.
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE