Kolumne

Prežvekovalce Putinove propagande naj bo sram

16.3.2022 / 05:05 Komentiraj
Relativistične antiimperialiste je treba neprestano opozarjati, da ni NATO napadel Rusije, temveč je Rusija napadla Ukrajino.

Lenin je dejal, da so desetletja, v katerih se ne zgodi nič, in dnevi, v katerih se zgodijo desetletja. Eden takih dni je bil gotovo 24. februar 2022. Ruska agresija je domovino Ukrajincev čez noč spremenila v pekel, v katerem je njihovo preživetje neposredno ogroženo. Zbudili smo se v nov svet. V še bolj zlovešč in nevaren svet od tistega, ki je nastal z vdorom ruskih tankov na ukrajinsko ozemlje.

Vojna v Evropi je nekaj, česar Evropejci ne moremo po stari navadi ignorirati na račun geografske oddaljenosti. Nič več daleč od oči, daleč od srca. Vojna tokrat ni nekje drugje, vojna je prišla k nam.

Vse resne politične stranke v Sloveniji so jasno in odločno obsodile rusko agresijo. Trditi drugače preprosto ni res. Mislim pa, da bi morale vse resne politične stranke zavzeti tudi jasno stališče do tistih, ki iščejo opravičila in relativizirajo odgovornost za napad na Ukrajino. In teh v Sloveniji ne manjka. Po raziskavi agencije Valicon imamo pri nas izjemno...

Aleksander Dugin, leta 2007: ”Putinovih nasprotnikov ni več. Če obstajajo, so duševno bolni in jih je treba poslati na klinični pregled. Putin je povsod, Putin je vse, Putin je absoluten, Putin je nepogrešljiv.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE