Kolumne

Pretežno brez dežnika in cointreauja

4.5.2021 / 06:05 Komentiraj
Najprej moram povedati, kaj mi najbolj leži na duši. Jaz nisem več pokončen človek. Jaz sem človek v invalidskem vozičku.

Vremenska napoved me zelo nervira. Pretežno. To je največkrat te dni, ko ni niti oblačno niti sončno. Ali je oboje. Skratka, ploha ti ne uide, čeprav vreme kaže, da bo pretežno jasno.

Najprej moram povedati, kaj mi najbolj leži na duši. Jaz nisem več pokončen človek. Jaz sem človek v invalidskem vozičku.

Nekoč je prišel k meni otrok, me prijel za roko in vprašal: “Zakaj pa tukaj sediš?” 

“Ker ne morem hoditi.”

Izgledal je pomirjen. 

Marele več ne nosim s sabo. Če bi jo uporabljala, bi imela mokre noge. Kadar dežuje, ostanem doma in se skrivam, kot da sem iz cukra.

Pelerine pa ne

Je pa še ena možnost. Lahko bi si nadela pelerino, ampak nočem. Spominjam se pelerine iz temno modrega gumiranega platna, ko sem bila še v osnovni šoli. Nikoli več je ne bi dala nase. Moja mami je imela to modro pelerino še dolga leta na dnu nahrbtnika, če bi slučajno kdaj v gorah naletela na dež.

Veliko starim stvarem sem se v tem življenjskem obdobju bolezni morala...

“Res je odličen. Vendar v tem stanju več ne prenesem močnih pijač. Po enem požirku — ki mi sicer paše, saj nič ne rečem —, mi čeljust otrpne. Tako da trenutno cointreauja ne pijem.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE