Kolumne

Pretenciozni pretendenti ali Pierra de Coubertina za predsednika

20.8.2022 / 06:10 Komentiraj
Smrtno resno misleči zajebanti se ovijajo v zastavo in si postiljajo z ustavo za nekaj družbene naklonjenosti in ugleda.

Ivo Vajgl se je postavil v vrsto pretencioznih pretendentov za službo v vogalni pisarni v prvem nadstropju na Erjavčevi 17, ki jih za ta položaj diskvalificira že popolno pomanjkanje občutka za realnost. Tudi on bo namreč kandidiral za predsednika republike in napoveduje, da se mu bo uspelo uvrstiti v drugi krog!

Saj nič ne rečem. Že res, da je tudi Vajgl outsider. Toda njegova kandidatura ni v istem razredu smešnega kot (napovedane) kandidature dosedanjih osmih outsiderjev. Mnogi med njimi — ne nujno vseh osem — bodo na predsedniških volitvah dosegli še slabši rezultat kot on. Res pa je, da ti vsaj ne napovedujejo uvrstitve v drugi krog.

Ste se kdaj vprašali, kaj pravzaprav pripravi človeka, ki nima niti najmanjših šans, da bi bil izvoljen, da se vendarle spusti v kandidaturo?

Mešanica

Če rečem, da so pretenciozni pretendenti brez občutka za realnost, potem to temelji na predpostavki, da se ne zavedajo svojega dometa. Da se precenjujejo.

Kot na tekmah je tudi...

“Pretenciozni pretendenti devalvirajo smisel volitev in sámo institucijo predsednika.” — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE