Kolumne

Premiki na desnici: Trenirke so out. Nova črna so maskirne uniforme.

8.10.2019 / 06:10 Komentiraj
Pa na levici tudi: Organi represije so pregovorno preganjali kurje tatove, zdaj pa so se spravili na mušice s Facebooka.

Nisem se še odločil, ali bom šel v četrtek ob 16. uri na Prešernov trg na demonstracije pod domoljubnim naslovom Rešimo Slovenijo in geslom »ko je dovolj, je dovolj!«. (Vejico sem sam dodal.) Prireditev bo gotovo odlična priložnost za raziskavo o kulturnih preferencah »drugorazrednih državljanov« — kot se sami ponosno poimenujejo —, v imenu katerih desničarske stranke na čelu z SDS prirejajo protest.

Sodeč po napovedih bo prireditev nekakšna repriza tiste naslovom Za obrambo Slovenije leta 2016, vendar z updatano tematiko. Stavim pa, da se zdaj nihče ne bo šel kregat z Janšo — ki je takrat tam rekel: »Slovenija se uničuje načrtno.« — na odprti sceni kot lahkomiselna Ljudmila.

Me pa vseeno mika, da bi šel past radovednost. Zdi se mi namreč, da bi lahko na licu mesta videl to, kar pod površino očitnih političnih razlik zaznavam šele kot oddaljene in zamolkle detonacije na kulturni in socialni fronti med levico in desnico. 

Trenirkarji in...

»Če je lahko švedska deklica z gasilnim aparatom postala prepričljiva globalna ikona, bi pa ja lahko tudi ena slovenska mejašica Nataša postala naša nacionalna, a ne!«
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE