Kulumne
#sovražni govor #vaška straža #desnica
Premiki na desnici: Trenirke so out. Nova črna so maskirne uniforme.
Logo 07.10.2019 / 18.13

Pa na levici tudi: Organi represije so pregovorno preganjali kurje tatove, zdaj pa so se spravili na mušice s Facebooka.

»Če je lahko švedska deklica z gasilnim aparatom postala prepričljiva globalna ikona, bi pa ja lahko tudi ena slovenska mejašica Nataša postala naša nacionalna, a ne!«

Nisem se še odločil, ali bom šel v četrtek ob 16. uri na Prešernov trg na demonstracije pod domoljubnim naslovom Rešimo Slovenijo in geslom »ko je dovolj, je dovolj!«. (Vejico sem sam dodal.) Prireditev bo gotovo odlična priložnost za raziskavo o kulturnih preferencah »drugorazrednih državljanov« — kot se sami ponosno poimenujejo —, v imenu katerih desničarske stranke na čelu z SDS prirejajo protest.
Sodeč po napovedih bo prireditev nekakšna repriza tiste naslovom Za obrambo Slovenije leta 2016, vendar z updatano tematiko. Stavim pa, da se zdaj nihče ne bo šel kregat z Janšo — ki je takrat tam rekel: »Slovenija se uničuje načrtno.« — na odprti sceni kot lahkomiselna Ljudmila.
Me pa vseeno mika, da bi šel past radovednost. Zdi se mi namreč, da bi lahko na licu mesta videl to, kar pod površino očitnih političnih razlik zaznavam šele kot oddaljene in zamolkle detonacije na kulturni in socialni fronti med levico in desnico. 

Trenirkarji in opankarji

Kmalu bo že osem let, odkar je izbruhnila afera s tako imenovanimi trenirkarji. Za osvežitev spomina: decembra 2011 je nek komentatorski bot pod izmišljenim imenom Tomaž Majer na spletni strani SDS razložil to dejansko neverjetno skrivnost ponovne, že spet in še vedno premočne Jankovićeve zmage na lokalnih volitvah v Ljubljani. Šlo da je za manipulacijo z dvesto do 300.000 »volilci iz blokovskih naselij«, »volilci s tujim naglasom«, ki jim je bilo »državljanstvo radodarno podarjeno« in ki da so na volišča prihajali v »športnih oblačilih«.

Čefurski lifestyle

Primer Tomaža Majerja je bil pomenljiv in odmeven tudi v tem smislu, da je sprožil prve salve nepremišljenega, posplošujočega levičarskega nakladanja o domnevnem sovražnem govoru — čeprav po mojem ni šlo po eni strani za nič drugega kot prismojeno teorijo zarote na nivoju chemtrailsov ali ploščate Zemlje, po drugi pa za nesramno in diletantsko implementacijo sociologije mode.
Ker če lahko SDS kaj res z gotovostjo očitamo, je to to, da se spozna samo na narodne noše in kravate ter lovske in maskirne uniforme — ne pa na športni in čefurski lifestyle kot domnevni izraz političnih vrednot.
In ravno v tem je moja poanta: SDS in desnica nasploh bi lahko za večjo komunikacijsko učinkovitost spromovirala recimo Natašo Zidar, ženo samozvanega graničarja iz Bele krajine.
Gospa bi se po mojem kar obnesla, ker simbolizira desničarske, domoljubne vrednote. Če prav prav vidim na neko fotografiji, je ona ta v maskirnih pajkicah, ki zvesto hodi ob svojem možu na obhodu meje.

Napredek, ni kaj!

A to še ni nič! Je tudi žrtev levičarske strahovlade, ki poskuša zadušiti svobodo govora. Policija namreč vabi Natašo Zidar na informativni razgovor v zvezi z nekim njenim postom na Facebooku. Razlog seveda ni to, da na družbenem omrežju obvešča frende, kdaj bo pred Bauhausom na Rudniku prodajala kostanje po 2,50€ kilo. Celo to najbrž ne, da je ponosno objavila fotografijo najmanj sedmih kupljenih vstopnic za Thompsonov koncert v … — Dugi fucking Resi.
Ah, ne. Napisala je:

»Gremo Slovenci,orodje v roke pa na mejo. Ko tam počistimo nevladne švercerje 2מganih [domnevam, da s tem misli migrante, op. MC], potem pa še v parlamentu zrihtamo te kurbe lopovske levajzeljske pol pa bo mir... Gremo Akcija !«

In kot da že to ne bi bilo dovolj, so jo trusted flaggerji s FDV na Facebooku še zablokirali! Na dveh profilih! In to ne zaradi stila in ločil.
Pameten (ali vsaj spreten) piarovec bi znal iz takega lika svašta narediti. Ona na ljudstvu všečen način simbolizira vse, kar desničarji rabijo ali hočejo ali načelno podpirajo.
Če je lahko švedska deklica z gasilnim aparatom postala prepričljiva globalna ikona, bi pa ja lahko tudi ena slovenska mejašica Nataša postala naša nacionalna, a ne!
Ampak roko na srce: poglejte, kako daleč so se zaplezali dobronamerni varuhi javne morale! Organi represije so doslej pregovorno preganjali kurje tatove, namesto da bi se ukvarjali z velikimi zlikovci, danes pa so na seznam most wanted oseb dodali še Thompsonove fane, ki hodijo na njegove koncerte v Dugo fucking Reso in za šanki pizdijo čez »lopovske levajzlje«. Napredek, ni kaj!

NAROČI SE
#sovražni govor #vaška straža #desnica
Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino NAROČI SE
Share on
Za boljšo izkušnjo na spletni strani uporabljamo piškotke