Kolumne

Preklete preplačane maske: Zdravje ni vedno na prvem mestu

6.9.2020 / 06:10 Komentiraj
Ministrica za šolstvo ni več tako nasmejana kot tisti dan, ko nam je sporočila, da se bo šolsko leto začelo »normalno«.

Hura, spet v šolo! Prvi šolski dan se je kljub dolgi negotovosti in več možnimi scenariji pričel skoraj povsem normalno. No, po planu B. Otroci vseh razredov osnovnih in srednjih šol so šli pouku. Starejši so dobili priporočilo za nošenje mask, vsi pa bi morali med odmori ostajati v razredih, si umivati roke in tudi sicer skrbeti za higieno, predvsem pa se čim manj družiti z drugimi. Da bi mehurčki ostali jasno definirani. Da bi morebitni izbruh lahko takoj izolirali. 

Normalnost tega časa je trajala samo od torka do četrtka. Že v petek pa so prišle na dan zaskrbljujoče novice o širitvi koronavirusa po več šolah in vrtcih. Sledila bo karantena za vse vpletene, ki je v resnici najmilejša oblika izolacije, šolanje od doma, skrb staršev za otroke, odsotnost z dela. Nekaj podružničnih šol in vrtcev so že zaprli v celoti. Pa se je šolsko leto komaj začelo in obdobje gripe ter prehladov šele čakamo. Jesen bo res težka.

Podopustniško razpuščeni? 

Zadnji...

»Če pristojni ne zmorejo na civiliziran in zakonit način iz okuženih izvleči, kje, s kom, v kateri družbi so se gibali in kdo bi bil lahko potencialni vir, kako naj potem ugibamo in delamo sklepe šele mi, ki teh ljudi ne poznamo.« — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE