Kolumne

Pred volitvami: Logar, Brglez, Pirc Musar

21.10.2022 / 06:10 Komentiraj
Ali koalicija še lahko motivira volilce, ki so jim spomladi pomagali odstaviti Janšo, da v drugem krogu ne bodo abstinirali?

Kampanja pred predsedniškimi volitvami 2022, s katerimi se bo končalo politično obdobje Boruta Pahorja, je v ciljni ravnini. Po pristopu, prijemih, strategijah, skozi prizmo političnega komuniciranja ni prinesla nič dramatičnega ali prebojno novega. Zato bodo zadnji dnevi še toliko bolj osredotočeni na sklepna soočenja na največjih televizijah. Javnomnenjska slika, kot se je izrisala, je v povzetku naslednja: Anže Logar bo zelo verjetno zanesljiv udeleženec drugega kroga, bitko za drugo vstopnico pa bijeta Nataša Pirc Musar in Milan Brglez. Iz trenutnega stanja stvari lahko potegnemo nekaj zanimivih ugotovitev.

Prva je gotovo ta, da je Logarju s svojo na novo izumljeno pahorjansko, spravno, “neodvisno” držo v pomembni meri uspelo izbrisati spomin na tretjo Janševo vlado, na njene afere, sporne prakse, avtoritarnost in na dolgi pohod političnih nameščencev skozi institucije, od policije do RTV. Brutalne posledice v osrednji medijski hiši gledamo v...

”Rivalstvo med Natašo Pirc Musar in Milanom Brglezom je povzročilo predvsem to, da ima v kampanji Logar veliko več miru, kot si je verjetno sam predstavljal.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE