Kolumne

Pred 1. septembrom so starši bolj v stiski kot otroci

23.8.2021 / 06:10 Komentiraj
Janša se spet moti: antivakserstvo nima zveze z levimi in desnimi. Tako razmišljajo tisti, ki jim politika totalno dol visi.

Strah me je trivializacije uporništva. Strah me je prikrito poblaznelega, z zdravo pametjo skreganega Facebook fanatizma s človeškim obrazom in gajstnosti tako imenovanih civilnih iniciativ. Vse to počasi, toda vztrajno pripravlja teren za mentalno degradacijo družbe. 

Kdor budno spremlja medije — in s tem mislim samo klasične, tako imenovane mainstream medije, ne tistih družbeno družabnih alter surogatov —, se dandanes težko znajde. Pravzaprav se mu lahko zgodi, da je še bolj zmeden, kot če jih sploh ne bi spremljal.

Poglejmo samo tako imenovane neznanke v zvezi z začetkom novega šolskega leta. Po mojem sicer delamo — ali delajo, namreč mediji — bistveno prevelik cirkus okrog tega. Je pa seveda logično, da nas to zanima in vznemirja. Zanima in vznemirja pa nas zato, ker so informacije nejasne in celo kontradiktorne.

Čas, potrpljenje, energija, zbranost …

V enem mediju preberem, da testiranje učiteljev ostaja neznanka in da Štrukelj napoveduje stavko. V...

“Informacijska zmeda je ravno toliko kot posledica vladne netalentiranosti za PR tudi posledica pesimizma, skepticizma, celo zlonamernosti javnosti.” — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE