Kolumne

Pravi čas za vrnitev Agnethe, Fride, Bennyja in Björna

14.9.2021 / 06:00 Komentiraj
Večno mladi. ABBA so se vrnili, da bi postali nesmrtni. Vrnitev, slovo in pozdrav iz onostranstva. Čudovito in otožno hkrati.

Kakšnih petnajst minut sem ihtel kot dojenček, ko sem po radiu zaslišal enega od dveh novih komadov, ki so jih v svet poslali člani skupine ABBA. Bilo bi prijetneje, če ne bi stal sredi samopostrežne prodajalne ob polici s čistili, a nikakor nisem hotel ne doživeti na polno tega zgodovinskega trenutka, za katerega sem bil prepričan, da ga moja generacija ne bo doživela. Slišati novo, svežo in samo za nas napisano skladbo ene najpomembnejših zasedb vseh časov je tako, kot če bi videl pošast iz Loch Nessa, jetija ali gledal slovensko serijo brez Nine Ivanič. Kot bi iz globin dvignili Titanik, ga restavrirali in nas z njim popeljali dva kroga po morju. Tokrat malo južneje.

​Kot goreč oboževalec sem bil že na neštetih ABBA tribute koncertih. Neglede na to, kako retro so bili poustvarjalci že oblečeni in kako lepo so peli Dancing Queen, vedno sem se počutil kot naplahtanec, ki je prišel na koncert Helene Blagne, na oder pa dobil Jasno Kuljaj z

“Glasba iz časov, ko smo ljubili še analogno.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE