Kolumne

Posel stoletja v deželi priložnosti: Kako organiziraš prostitucijo

3.5.2022 / 06:05 Komentiraj
Podjetja so rasla kot po tekočem traku in zakaj za vraga bi hodila v službo, če sva pa lahko podjetnika? Samo idejo rabiš.

Leta 1993 sva s prijateljem sedela na klopci na otroškem igrišču v Vižmarjih in razmišljala o tem, v kakšen posel bi se spustila. Saj razumete, bilo je kmalu po osamosvojitvi in uvedbi kapitalističnega sistema, podjetja so rasla kot po tekočem traku. Zakaj za vraga bi midva hodila v službo, če sva pa lahko podjetnika? Samo idejo rabiš.

In me prešine: “Lahko bi organizirala prostitucijo.”

4.000 mark

Bil je zgrožen. “Kaj pa govoriš? To je ilegalen posel. Prepovedan.”

“Ne, prijatelj. Prepovedano je zvodništvo, ostalo je samo prekršek. Midva ne bi bila zvodnika. Šlo bi bolj za … — kako bi rekel — sodelovanje.”

“Ne razumem.”

“Glej, punce imajo osnovna sredstva, ne? Midva bova pa skrbela za ostalo. Potrebujejo prostor za opravljanje dejavnosti, torej stanovanje, poskrbela pa bova tudi za marketing. To ni nič nenavadnega in ni kaznivo. Potrebovala pa bi mobitel.”

“Mobitel? A ni to neko podjetje?”

“Ne, tepec. To je prenosni telefon.”

“Koliko pa...

”A vi ste iz Murske Sobote?” — ”Ne, iz Ljubljane. Zakaj iz Murske Sobote?” — ”Zaradi klicne številke, 0609.” — ”To je klicna številka za mobitel, gospod. Murska ima 069.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE