Kolumne

Posameznik, ki se piše Janša, v vojni z mediji zmaguje kot za stavo

19.3.2022 / 05:10 Komentiraj
A od te Pirove zmage bodo nekaj imeli samo njegovi lešinarski kibici. Razdelili si bodo plen. Posameznik jim ga bo prepustil.

Čuden, ta Janša. Človek bi pričakoval, da se bo po vrnitvi iz Kijeva počutil in obnašal zmagoslavno, zadovoljno, samozadovoljno, morda celo navzven pokazal neko zadoščenje. Pa nič. V četrtkovih Odmevih (5:55–46:00) je bil spet standarden crash test dummy, kakršnega smo vajeni iz zadnjih dveh let. Narejen za nesrečo, odporen na udarce in skromno ponosen, da je vse to preživel. Ker nihče drug ne bi.

Deloval je po dobri, stari šegi zatežen, zlovoljen, naveličan kot ponavadi, kot kadar mora odgovarjati na sitna poslanska vprašanja. Vsake toliko stavkov mu za hip uide na obraz nasmešek, ki pa ga hitro mine.

Zdi se, kot da mu je vse odveč. Odveč karkoli razlagati medijem, če že ne drugega. Televiziji Slovenija pa še posebej. In to Tanji Starič!

Ampak to je samo krinka. Pod masko miroljubnosti in potrpežljivosti se skriva posameznik. Posameznik v vojni z mediji. 

Njegova gnada

Tanja je po svoji strani čisto spodobno, četudi ne več kot rutinsko opravila pogovor v...

”Zdi se, kot da mu je vse odveč. Odveč karkoli razlagati medijem, če že ne drugega. Televiziji Slovenija pa še posebej. In to Tanji Starič!”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE