Kolumne

Populizem bombonier je mogoče premagati samo z drugim populizmom

3.2.2022 / 05:10 Komentiraj
Združena levica je danes edina učinkovita protijanšistična politika. In antijanšizem je danes edini učinkoviti volilni program.

Najbolj neslana šala preteklega tedna je bilo vprašanje opozicije, ali dodatki in pomoči volivcem v naslednjih mesecih niso samo predvolilni bombončki. In odgovor vlade, ki se je glasil: to niso bombončki, ampak bomboniere. Ki da jih vlada namenja vsem, ki so potrebni pomoči.

Šala je neslana iz več razlogov. Prvič zato, ker so nasprotniki vlade s tem vprašanjem dosegli nekaj drugega in ne tisto, kar so hoteli. Vlado so namreč hoteli razkrinkati. Da podkupuje volivce. Tako se je opozicija domislila “inteligentnega” vprašanja, ki naj bi razkrinkalo vlado.

In kaj se je zgodilo? Zgodilo se je, da so tisti, ki so postavili vprašanje, izpadli bedaki. Vlada pa je s svojim odgovorom triumfirala.

Postavljalci “inteligentnih” vprašanj so izpadli bedaki iz najmanj dveh razlogov. Prvič zato, ker so izpadli kot nekdo, ki ne razume, kaj se dogaja. Čeprav je to, kar se dogaja, jasno vsem. V bazi že nekaj mesecev krožijo ugotovitve: “Volil bom Janšo, ker nam ta edini...

”Naloga opozicije ni razkrinkavanje tistih vladnih potez, ki so vsem jasne.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE