Kolumne

Politizacija korone: Ostal je samo odpor do vlade. In upor proti njej.

25.11.2020 / 06:10 Komentiraj
Nimamo časa do volitev. Včeraj je umrlo 59 ljudi. V naslednjih 10 dneh jih bo še 400. Rabimo vlado, ki jo bomo upoštevali.

V Sloveniji je kovid že od začetka politično, ne samo zdravstveno vprašanje. Tudi ko gre za vlado. In za vse Slovence in Slovenke.

Vprašanje izvajanja protikoronskih ukrepov je precejšen del slovenskih državljanov in državljank že od začetka razumel kot vprašanje strinjanja z Janševo vlado. Vprašanje nošenja zaščitnih mask morda celo vedno bolj dojemajo kot vprašanje podpore oz. nepodpore Janševe vlade. Če spoštuješ s strani Janševe vlade predpisane protikokronske ukrepe, si veljal in še veljaš za Janševega podpornika. Če jih ne izvajaš, pa kot njegov nasprotnik.

Pri tem je dejanska politična opredelitev postala nepomembna. Zdi se, da so se Slovenci in Slovenke z navdušenjem oprijeli možnosti politizacije nošenja mask oz. spoštovanja protikoronskih ukrepov. In kot kaže — tako vsaj kažejo podatki s terena —, se ta praksa še do danes ni izpela. Ampak se je, nasprotno, še bolj zakoreninila.

Neizvajanje pričakovanih

»Treba je čimprej ustoličiti novo vlado.” — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE