Kolumne

Politike šport ne zanima. Zanimajo jo navijači. Namreč volilci.

6.2.2022 / 05:10 Komentiraj
Šport naj ostane nepolitičen. Čist. Neokužen. Naj se vanj ne vpleta nič, kar ni z njim povezanega, posvečenega zgolj rezultatom.

Šport naj ostane nepolitičen. Čist. Neokužen. Naj se vanj ne vpleta nič, kar ni z njim povezanega, posvečenega zgolj rezultatom. Za to športniki tekmujejo. Za centimetre, stotinke, gole, podaje, skoke, točke, medalje, pokale … Zato šport spremljamo. Ker nas navdušuje. Ker s svojimi idoli trpimo, se veselimo, jočemo, štejemo, odštevamo, preračunavamo. Ker tam res nismo ne levi ne desni. Ampak še dobro, da se pri športu ne da ostati na sredini. To bi bilo konfuzno.

Četudi šport in politika ne bi smela hoditi z roko v roki, pa vendar hodita. Tako smo v začetku leta spremljali sago o Đokovićevem prihodu na Australian Open. Začelo se je s skorajda takojšnjim izgonom zaradi nepravega vizuma, nadaljevalo pa z nekajdnevnim upanjem v hotelu za migrante. Pa ni šlo.

Politične note

Zgodbo poznate. Đoković je turnir na koncu gledal doma. In ni postal prvi tenisač na svetu, ki si je priboril enaindvajseti Grand Slam. Avstralske oblasti, na krilih načel in zakonov za...

Muhammad Ali nokavtira Georgea Foremana v 8. rundi dvoboja za naslov svetovnega prvaka v težki kategoriji v Kinšasi v Zairu (danes DR Kongo) 30. 10. 1974, z. t. k. ”Rumble in the Jungle”.
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE