Kolumne

Policijske ure ni več. Zdaj gre za Slovenijo. Na vse ali nič.

10.4.2021 / 06:10 Komentiraj
Čudno, da se vlada ni spomnila, da bi nujnost policijske ure numerično izrazila s številom rešenih življenj na časovno enoto.

Ker mi je policijska ura šla na živce, bi bilo neumestno, če bi se zdaj pritoževal, ko bo po 173 hard day’s nights ukinjena. Je pa ta sprostitev svobode gibanja perverzen dokaz — tako kot sama omejitev —, da smo morali ta nočni hausarest preživljati izključno iz političnih razlogov, ne pa iz pandemiološko preventivnih.

Policijska ura je bila zato, ker pač korona. S tem smo se sprijaznili zato, ker smo se sprijaznili s še veliko bolj nadležnimi suspenzi rutin kot s tem, da se ponoči pač ne smemo šetati okrog.

V tem času nismo ne od vlade ne od vladne stroke slišali prepričljivega argmenta, da je ta ukrep zares potreben. In ko smo se na policijsko uro, slabo zakamuflirano v skrb za narodov zdravstveni blagor, že skoraj navadili, jo gre vlada nenadejano skenslat — in to že spet brez zveze z epidemiološko situacijo!

Tja v en dan so jo uvedli, tja v en dan so jo ukinili. Easy come, easy go.

Mislim, da je ukinitev

“Poanta policijske ure je bila: ‘Ne se zajebavat z Janšo!’ Zdaj je to uradno preklicano. S ponedeljkom se bomo lahko spet zajebavali z Janšo.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE