Rubrike

Polemika: Tudi jaz ne vem, kako to rešiti. Vem pa, kako do rešitve.

28.4.2019 / 06:08 Komentiraj
Ne družbo, ampak trdorokce moramo držati nazaj. Sicer bodo zaradi preveč moči zbezljali. Kot so že nekoč v 20. stoletju.

Nov Turkov odziv na Crnkovičev odziv (Lahkomiselni svobodomisleci kot Žiga Turk, 25.4.) na Turkov odziv (Kapitalna Crnkovičeva nesramnost in neumnost, 24.4.) na Crnkovičev prvotni članek (Laž ne obstaja. Propaganda je samo storitev. Pomoč pri iskanju resnice., 20.4.).

Pred meseci sem napisal, da ljudje nimajo pravice do resnice, ampak samo do iskanja resnice. In ko so populisti iskanje resnice nedavno zapletli s propagiranjem teorije zarote o požigu Notre Dame, me je Crnkovič priključil tisti združbi — češ, da trdim, da laž in propaganda ne obstajata.

Seveda sem mu odgovoril, da je to laž in da avtoritarno napada osnovne postulate svobode govora. Pa se je izgovarjal, da mora družbo nekaj držati nazaj. Tule pojasnjujem kaj. In kaj jo rine naprej.

Ampak najprej o osebnih bolečinah.

Brez diagnoz: Bataclan in Christchurch

Nikjer nisem napisal, da je Marko Crnkovič nesramen ali neumen. Zelo pazim, da ne postavljam psiholoških ali psihiatričnih diagnoz. Nikoli ne...

Koncertna dvorana Bataclan (na fotografiji del fasade) v Parizu, Boulevard Voltaire, kjer je bilo 13. novembra 2015 v terorističnih napadih islamskih skrajnežev ubitih 90 ljudi.
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE