Kolumne

Pogrešal bom Aleksandro Pivec

6.10.2020 / 06:10 Komentiraj
Njena prihodnost je po mojem v vrstah SDS, kot je po drugi strani morda tudi prihodnost SDS v kadrih, kakršna je Pivčeva.

  • V preprosto elegantnem, simbolično črnem kompletu z diskretnimi zlatimi poudarki je delovala kot nekakšna neuklonljiva, a empatije vredna Mater Dolorosa nehvaležnega naroda, ki se je sama od sebe postavila pred strelski vod. Ne s prevezanimi očmi kot kakšna talka, ampak z masko.
  • Aleksandra Pivec je sprejemljiva tehnokratinja, kakršnih bi moralo biti v politiki več. V vladajoči stranki pa še tem več. Ljudi, ki jim je janšistični kulturni boj po eni strani deveta briga, po drugi pa se tudi ne pustijo šetati picajzlarskim in moralističnim levičarjem.

Samo zaradi nje

Pogrešal bom Aleksandro Pivec. Zadnje tri mesece in pol sem gledal poročila — kadar sem jih slučajno gledal — samo zaradi nje. V mojih depolitiziranih in apolitičnih očeh je imela status nedolžne žrtve institucionaliziranega kmečkega turizma. Pa tudi medijskega linča. Dlje ko je vztrajala pri svojem, bolj mi je bila všeč. Cenil sem to njeno trmo, da se za nič na svetu noče vdati pod pritiski...

»Zadnje tri mesece in pol sem gledal poročila — kadar sem jih slučajno gledal — samo zaradi nje.« — [Fotografija: Robert Balen/Večer]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE