Kulumne
#vegetarijanstvo #lifestyle #veganstvo
Pogrej in požri. (Ni ovir, dokler ni Poli salama.)
Logo 07.09.2020 / 06.05

Se mi zdi prav cajt za bit vegetarijanec. Ker nas bojo spet vse notr pozaprli. Čas za kvas pa tofu. Tako rekoč za stiropor.

»V glavnem, nisem izbirčna. V šoli mi je blo vedno super jest, najboljša sta bla jajčni pa ribji namaz.«

Men rata vse. Cel lajf sem nabijala sam hamburgerje, pečenice, ljubljanske zrezke v Sokolu, vampe in jetra, pizze, mortadelo. Jaz vse jem. Skor. Ne bi glih podgan, pajkov, deževnikov in netopirjev, ampak polži so mi pa cool. Pa bikova jajca moram nujno enkrat probat. Si prov predstavljam, da pride kak vajenec v kmečko kuhno od gostilne in mu dajo bikova jajca za delat. Bi se pa model šel masterchefa mal po svoje, pa kr nč spohal, sam jajca bi nafilal s kakšno smetano al pa majonezo pa mal popekel. In pol bi mel folk feeling da žre še močefit zraven.
Bomo probal. Ni ovir, dokler ni poli salama. Tist pa za živga boga ne štekam, zakaj folk to kupuje.

Nisem izbrična

V glavnem, nisem izbirčna. V šoli mi je blo vedno super jest, najboljša sta bla jajčni pa ribji namaz.

Vegan je že prekomplicirano

In kaj nej zdej jé eden, k je navajen živet sam, pa kupi sam Pogrej in požri, pa sam fukne v mikrovalovko? Kaj se sploh grem? Vegan ali vegetarijanec? Vegan je že prekomplicirano zame, ajde, vegetarijanka torej. Se pravi, sam meso vržem ven iz jedilnika. Okej. Joj, ne mi vzemat pršuta! Ma, to so cele komplikacije. In jaz kr po svoje. Ta prve tri dni sem živela od repe pa od zelja. Kao, to je to. Pol sem že srala spet neki čudno, pa sem rekla, da tkole ne bo šlo. Četri dan sem kupila proseno kašo, da to bo pa ziher zakon. Še zdej mam v kuhni neodprto vrečko. Peti dan sem si prvič v 44 letih nardila riž. Pa nisem ornk zajebala.
In pol je uletel še ves ta lockdown zarad virusa. In to ni blo lahko, ker smo bli vsi presrani na ful in je bla težka panika. Uni vsi na hitr kvas pa vece papir pokupit, jaz sem se pa okol po trgovini izgubljala in postopala, da kaj sploh jejo vegetarijanci. Mislim, boljši timing za bit vegetarijanec si ne bi mogla najdet.
Ker zraven sem se odločila še, da ne bom jedla niti kruha, niti pašte, niti sladkarij, nč, v bistvu nej me kr pobere, tko rekoč. Sej je itak korona. Če ne bo eno, bo pa drugo. Pa še pocen ni vsa ta jeba, če se jo greš zares. Valda mi je lažja kupit eno konzervo, pogret in to je to. Tko pa neke kombinacije delat, da si že ves zmeden. Sem še na eni skupini vprašala, kaj zdej jest, mi pa na konc res nč več ni blo jasno. Pa še vsi support: »To, stara, drž se! Ratal bo!« Počas, gremo se sam en mesec.

(Ne)mariniran tofu

In vsa histerija po trgovinah zarad korone, jaz se pa čudim med policami in izdelki: »A pomaranče so tok drage? Par takih, pa mam za pack ganje. Kdo bi rekel.« Jebo majku, za tri pomaranče 1,65€! Grem še po polento, tega tud še nikol nisem delala. Do polente sicer nisem prišla vse do danes, ker sem prej zagedala tofu. »U, to zgleda k sir za pečt. Pa še pocen je! Pa vegi pa vse. To mi deli.«

Pohan piščanc pa zelenjava

Dobr, stiropor se bom že naučila delat, pejmo se za foro še dodaten mesec zdrave hrane. Sam sem vmes začela še pingpong na polno igrat in sem po dveh mesecih prekinila vegetarijanstvo. Zazdel se mi je, da rabim meso. Sem mislila, da mi bo po dveh mesecih meso zanič. Pa ni blo tko. Pač sem začela jest nazaj vse. Ampak čez neki časa mi je ratal pa žal. Ker sem pomislila, da mi meso prej sploh ni manjkal in sem si to, da rabim meso zarad pingponga, po mojem sam v glavi zamislila. Sam delat si sam vse to, pa komplicirat po trgovinah, to me je pa mal zamorilo. Rabla bi enga vegetarijanskega kuharja doma. Kar moj tip ziher ni. Totalen vsejedec. In pol sem šla do njega in je on pred mano jedel pohanga piščanca, jaz sem pa zelenjavo nabijala. In zdej razmišljam, da bi se šla spet unadva meseca. Ker se nisem počutila čist nč slabše. Se mi zdi glih ta prav cajt. Ker očitno nas bojo vse notr pozaprli spet. In bo spet čas za kvas, vece papir pa tofu. Pa predrage pomaranče. 

NAROČI SE
#vegetarijanstvo #lifestyle #veganstvo
Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino NAROČI SE
Share on
Za boljšo izkušnjo na spletni strani uporabljamo piškotke