Kolumne

Pogreb Televizije Slovenija — razen če se čim prej znebimo pogrebcev

21.6.2022 / 06:10 Komentiraj
Sinočnji informativni program na TVS je bil nezaslišan precedens in zlovešč znanilec tega, kar se lahko z javnim zavodom zgodi.

Če ne bo kdo nekako razrešil — ali v skrajni sili odnesel ali nagnal iz njunih pisarn — generalnega direktorja RTV Whatmougha in njegovo odgovorno zaporniško paznico Jadranko Rebernik, se bojim, da bo s Televizijo Slovenija konec.

Sinočnji informativni program na TVS je bil nezaslišan precedens in zlovešč znanilec tega, kar se lahko z javnim zavodom zgodi.

Obe osrednji informativni oddaji sta bili na ukaz AGW in ob asistenci kolaborantske urednice po minutaži in vsebini zreducirani in minimalizirani. V bistvu cenzurirani. Dnevnik ob 18:57 je bil kao Dnevnik in je — z najavno in odjavno špico vred — trajal samo 6 minut in 19 sekund. Ob 22:00 so namesto Odmevov ponovili isto. Istih 6 minut in 19 sekund.

Slovenske kronike v okviru Dnevnika seveda ni bilo, pa tudi Tednika in Studia City ne — karkoli že je od te druge oddaje ostalo.

"Nevarnost programske škode"

Novinarji in uredniki in voditelji Dnevnika in Odmevov bi oddaji sicer pripravili — ne seveda v običajnem...

Marcel Štefančič med včerajšnjo RTV stavko na Trgu Republike: “Še vedno nas je več.” — [Fotografija: Robert Balen/Večer]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE