Kolumne

Pogovor z Janšo in Antijanšo na TVS: Mantra in ozimnica našega nezadovoljstva

31.12.2021 / 05:10 Komentiraj
Komaj čakam Milijonarja in Električarja na soočenjih. Uspeha ali neuspeha si jima ne upam napovedati, bo pa vsaj bolj zabavno.

Pogovor s predsednikom vlade in pogovor z opozicijo, ki ju je v sredo zvečer predvajala Televizija Slovenija, sta bila slaba reklama za spomladanske volitve. Toda vsaka reklama je dobra, tudi če je slaba.

Predsednik vlade nam je že drugič v tednu dni poslal mesidž, da je v Sloveniji vse v redu. Očitno je to nova mantra. Da so za vse krivi drugi — zlasti opozicija in mediji, pa tudi državljani —, seveda ni nič novega. Zdaj pa je v duhu nove namišljene normalnosti začel poudarjati, da je problem naša izkrivljena percepcija realnosti.

​Naj to pove tistim, za katere pravi — FFS! —, da živijo od tujega dela in pri tem še pričakujejo nekakšno enakopravnost. 

Opozicija pa se nam je hotela prikupiti s priznanjem, da je njen repertoar očitkov vladi v bistvu iz naše ozimnice nezadovoljstev. S tem je nehote priznala svojo nemoč in neprepričljivost. Za to, kar vladi naprej mečemo, pa res ne rabimo opozicije. Vsaj do 24. aprila 2022 je ne rabimo.

Dvojna...

”Vrednost predvolilnih soočenj bo bolj razvedrilna kot pa informativna oz. ozaveščevalna. Za to bodo združili moči tako kandidati kot mediji. Levi in desni.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE