Kolumne

Podmukli plani, puhle pripombe: Nekompetentnih mnenj o RTV ni nikoli dovolj

21.11.2022 / 05:10 Komentiraj
Upam, da bo tihi večini, ki se ji tega ne ljubi poslušati, postalo jasno, da lahko z glasovanjem za novelo naredijo temu konec.

V ponedeljek se je Televizija Slovenija čutila dolžno pripraviti in emitirati oddajo, s katero so nevednim, nezainteresiranim, zmedenim državljanom hoteli pomagati razumeti, za kaj točno gre pri referendumu o noveli Zakona o RTV.

V ta namen so povabili osem gostov. Da ne bi bilo dvoma, kam voditeljica debatnega krožka Vida Petrovčič v imenu RTV kot institucije taco moli, so v studio povabili pet nasprotnikov novele — torej privržencev ali vsaj somišljenikov pobudnikov referenduma (SDS) — in samo tri njene podpornike, ki se strinjajo z vladnim predlogom, o katerem nam je glasovati to nedeljo.

Oddaja je bila že s sámo zasedbo primer neumnosti in brezupnosti načina in pristopa, kako v Sloveniji sploh debatiramo o tej problematiki.

Nastopajoči ostali

  • V oddaji je nastopal pojoči major Ladislav Troha, predsednik gibanja Osveščeni prebivalci Slovenije. Kolovodja lunatikov, ki so lani nekaj mesecev protestno kampirali in demonstrirali pred RTV — ker jih niso povabili v...
“Ni problem samo, s kakšnimi podmuklimi plani debatirajo. Problem je bolj, kdo debatira.” — [Fotografija: Robert Balen/Večer]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE