Kolumne

Poanta policijske ure: »Ne se zajebavat z Janšo!«

20.10.2020 / 06:10 Komentiraj
To ni preventiva, to je zastraševanje. Ne gre za življenja in zdravje. Gre za strah pred oblastjo. Za strahospoštovanje.

Da je policijsko uro uvedel ravno Janez Janša — ta sociopat, ta general z mentaliteto kaplarja, ta križanec med agnostičnim farjem in zakompleksanim fanatikom, ta jezuit z železno roko, prazno glavo in kamnitim srcem —, je vrhunska, neponovljiva ironija zgodovine in politike.

Vsaj od leta 1994, ko ga je Drnovšek po Depali vasi daljnovidno odžagal s položaja velikega brata za obrambo in zaščito, se Janša dela velikega demokrata in z gnusom zavrača očitke, da je v resnici oblastniški trol.

In ko mu muhasta usoda končno, prekončno nakloni priložnost in prinese na pladnju izgovor za uvedbo fucking policijske ure —, jo on meni nič, tebi nič res izkoristi. Genialno!

Tolažba, da bomo policijsko uro že nekako preživeli, je slaba — a edina in najboljša. Pomislite: s totalitarnim dekretom, ki stopi v veljavo nocoj, 20.10.2020, ob 21:00, bo Janša moral živeti še dolgo potem, ko nam ne bo več treba. Do smrti. Mi pa mu nikoli ne bomo tega

»Koliko ljudi pa hodi okrog med 9. uro zvečer in 6. zjutraj, ko pa je vendar že tako ali tako vse zaprto — in ko so ljudje že tako ali tako primerno zaskrbljeni?!«
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE