Kolumne

Po sinočnjih izgredih: Drhal se nam ponuja kot alternativa

16.9.2021 / 06:10 Komentiraj
Lahko slovenstva stebri stari doživijo še kaj bolj ponižujočega, kot da Saša Lendero poje himno folku, ki oblega parlament?

Precej presenečen sem in skoraj šokiran. Kako je mogoče, da se ljudem tako odpelje, da grejo v tisočih pred parlament protestirat proti … — no, proti komu ali čemu že, pravzaprav?

Sprožilni moment za dogajanje so bili gotovo ti famozni, tako rekoč čez noč sprejeti in čez noč osovraženi PCT ukrepi. Bili so vsaj zunanja, posredna motivacija za to drhalno eskapado.

Kakšnega globljega, vsaj ne bistvenega razloga pa ne pripisujem ne koroni ne ukrepom — ali kaj šele principielni averziji do sedanje vlade. Današnjim upornikom brez razloga je vseeno, kdo je na oblasti. Za njih je problem, da vedno nekdo je na oblasti.

Bolj se mi zdi, da gre za nenaden izbruh uličnega, uličarskega populizma, ki bo potihnil tako, kot se je tudi pojavil. Morda že prav kmalu.

Našuntana mešanica zblojenih

Sodeč po prvih informacijah je videti, da je na Trg Republike prišla zig-hajlat brezoblična, nekoherentna in od Facebook frendov našuntana

“Sinoči so bili na ulicah tisti, ki se ne samo ne prepoznavajo v politiki in strankah — ne koalicijskih ne opozicijskih —, ampak se ne prepoznavajo niti v državljanski opoziciji, v civilni družbi, pa naj bo še tako militantna ali revolucionarna.
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE