Kolumne

Playoff kandidatov na Pop TV: štirje polfinalisti, trije izločeni

21.10.2022 / 23:44 Komentiraj
Subverzivni highlight večera je bila cankarjanska reklama za izločenega Janeza Ciglerja Kralja med reklamama za Glovo in Alejo.

Pop TV je uprizoril nekakšen kandidatski playoff. V polfinale so se uvrstili štirje od sedmih (oz. so jih uvrstili). Seveda tiste, ki jim ratingi najbolje kažejo. Ker onih ta slabih po kriterijih komercialke nima smisla gledati. Odpadli so torej Miha Kordiš, Janez Cigler Kralj in Sabina Senčar.

Moram reči, da sem jih pogrešal. V dosedanjih soočenjih sem se nekako navadil na sedmerico oz. na psihološko in konverzacijsko dramaturgijo in dinamiko, ki jo je vzpostavljala polna zasedba.

Manj tokrat ni bilo več. V tistih nekaj minutah več, ki so jih favoriti profitirali na račun izločenih, ni zmagovita četverica povedala prav nič bolj bistvenega, kot bi sicer. Mi pa tudi ne kaj več izvedeli.

Ultimativna potegavščina

Bila bi ultimativna potegavščina medijsko eliminiranih, če bi danes — do polnoči, seveda — trije luzerji orbi et orbi razglasili, da se umikajo iz predsedniške tekme in pozvali volilce, za koga naj glasujejo. Kordiš bi nas preusmeril k Brglezu, JCG k...

”Zadnje soočenje — na Pop TV, ki je kdo ve zakaj hotel imeti zadnjo besedo — je bilo še posebej utrujajoče. Uroš Slak ga je vodil tako slabo, da v primerjavi z njim celo Erika Žnidaršič izpade kot velemojstrica provokativno poslušljivega kramljanja.” — [Fotografija: Robert Balen/Večer]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE